Heräilin
uuteen aamuun jälleen rauhallisesti. Ihanaa kun ei ole mihinkään
kiire, voi vaan nauttia olostaan.
Hoidin aamutoimeni niin, että
ehtisin kymmeneksi bussiasemalle. Olin päättänyt laajentaa jälleen
Paros-tietämystäni ja suunnittelin viettäväni päivän saaren
keskellä sijaitsevassa kylässä nimeltään Lefkes.
Sää oli
eilisen kaltainen, oli todella lämmintä mutta taivas oli tänään paksummassa pilvessä.
Lefkesiin,
kuten saaren muihinkin kyliin, pääsee kätevästi bussilla.
Parikian bussiasema sijaitsee aivan satamalaiturien vieressä ja
lippuja voi ostaa joko automaatista tai asemalla olevasta kioskista.
Kioskista saa myös aikatauluja.
Bussiliput maksavat 1,60 / suunta ja
paluulippu kannattaa ostaa saman tien mukaan niin ei tarvitse hermoilla sen kanssa. Kuski tarkastaa ja repii lipun ennen bussin lähtöä tai matkan varrella bussiin noustessa eli sitä ei tarvitse leimata
leimauslaitteessa jotka busseista kyllä löytyy.
Aamukahvin
join ennen bussin lähtöä yhdessä sataman kahviloista. Bussiin
nousi lisäkseni vain muutama matkustaja. Kesäaikaan tilanne voi
olla toinen kun paikallisten lisäksi turistit täyttävät penkit ja
käytävät.
Lefkesin
kylä näyttää siltä kuin joku olisi heittänyt kasan valkoisia
noppakuutioita vihreälle vuoren rinteelle.
Maisemaa hallitsee iso
kirkko nimeltään Agia Triada. Kirkko on rakennettu vuosien 1830-35
aikana.
Muuten
Lefkes on kuin mikä tahansa kreikkalainen kylä eli chora. Valkoisia
taloja vieri viereassä, pieniä, kapeita kujia, kissoja,
kukkaloistoa ruukuissa ja talojen seinustoilla, pieniä
taidekauppoja, leipomoita, kirkkoja ja aukioita joissa papparaiset
istuvat kahvinsa tai ouzonsa ääressä.
Kuvat kertovat enemmän kuin osaan itse kirjoittaa...
Kävin myös kolkuttelemassa kirkon ovea, mutta se oli kiinni. Kirkon edessä pieni kahvila mainosti äidin tekemillä herkulla!
Palasin Parikiaan klo 13.35 bussilla ja suuntasin rantakadulle lounaan etsintään. Aamukahvin lisäksi olin ostanut Lefkasissa pienestä leipomosta tiropitan huikopalaksi joten aika nälkä alkoi taas olla.
Valitsin
”Pepen grillin” kyljessä olevan ravintolan nimeltä Elaela.
Paikka näyttää hienommalta kuin viereinen Souvlaki tou Pepe, mutta
käytännössä ravintoloilla on sama keittiö. Niinpä päätin
tilata souvlaki -annoksen. Ja sepä olikin superhyvää!
Possunliha oli niin suussasulavan mehukasta – ei yhtään kuivaa – ja tsatsiki juuri oikeanlaista ja kotitekoista. Lisäksi annos oli sopivan kokoinen lounaaksi, hinta 7 euroa. Laskun mukana jälkiruuaksi tuli pala galaktobourekoa eli kakkua joka on kuin tiiviiksi prässättyä makeaa mannapuuroa.
Possunliha oli niin suussasulavan mehukasta – ei yhtään kuivaa – ja tsatsiki juuri oikeanlaista ja kotitekoista. Lisäksi annos oli sopivan kokoinen lounaaksi, hinta 7 euroa. Laskun mukana jälkiruuaksi tuli pala galaktobourekoa eli kakkua joka on kuin tiiviiksi prässättyä makeaa mannapuuroa.
Lounaan jälkeen kävelin majapaikkaani päin ja viivyin hetken rannalla merta katselleen.
Huoneessani luin kirjaa ja kun silmät eivät enää pysysyneet auki, annoin periksi ja nukuin ihanat päiväunet.
Illalla
ohjelmani ei paljon muuksi muuttunut, päämäärätöntä vaeltelua
ja elämänmenon seuraamista sekä blogin päivittämistä Marina
Cafessa.
Ilta oli
todella tuulinen, mutta myös todella lämmin. Vielä auringonlaskun
jälkeen lämpötila oli +26 astetta.
Illallispaikaksi
valitsin rantakadulta Taverna Aromasin. Olin jo päivällä
huomannut että heillä oli mainos ”Arabialaisista viikoista” eli
heillä oli jonkinlainen teemaviikko meneillään.
Ulospäin
Aromas vaikuttaa aika hienolta ja kalliilta paikalta, mutta mitä
vielä! Taverna on hintatasoltaan todella edullinen. Tarjoilija
esitteli minulle perusmenun lisäksi teemaviikon mukaisen
arabialaisen menun jossa oli erilaisia lähi-idän ruokia, mm. useita
israelilaisia annoksia.
Tarjoilija
esitteli lisäksi ”päivän erikoiset” hauskalla tavallla,
tuomalla ison taulun pöytäni eteen.
Teemaviikosta
huolimatta valitsin kuitenkin kreikkalaista ruokaa, eli alkuun
vihreän salaatin ja pääruuaksi ”päivän erikoiset” -listalta
shrimp youvetsin eli kreikkalaisen orzo-pastasta tehdyn ruuan jossa
tällä kertaa oli katkarapua.
Ruoka oli taivaallisen hyvää! Youvetsi oli niin herkullista, että söin koko annoksen, vaikka jouduinkin liikkumaan kierien ja pyörien sen jälkeen.
Kerroin
kehut myös paikan omistajalle ja kysyin samalla onko hän tai kokki
kenties kotoisin lähi-idästä. Vastaus oli ei, he vaan järjestävät
ravintolassa teemaviikkoja tämän tästä. Edellinen teema ennen
Pääsiäistä oli ollut intialainen keittiö.
Aivan huikea paikka, edullinen, ystävällinen palvelu ja todella hyvä ruoka! Suosittelen lämpimästi!
Illallisen jälkeen istuin hetken jo tuttuun tapaani Cavo Dorossa. Heti kun kävelin sisään, Joao huudahti, että jotain on tapahtunut; heidän oviaan kolkuttelemaan oli tänään tullut jo kaksi tyttöä Suomesta, ilman minkäänlaista varausta. Siis kaksi erillistä naismatkaajaa. Joao epäili, että olin blogini johdosta syyllinen asioiden saamaan käänteeseen. ”Tarvitseeko tässä jo alkaa drinkkejä tarjoamaan?” Joao kysyi nauraen. Minä luulen, että kyseessä täytyy olla pelkkä yhteensattuma... tosin on sitä aikaisempien reissujen jälkeen kaikenlaista ryntäystä raportoitu!
Joao kertoi että toinen tyttö asuu nyt huoneessa 14, minua vastapäätä. Täytyypä tutkia tilannetta huomenissa... :)
Ihanaa, olet taas reissun päällä ja mikä mukavinta, minulle tutuissa maisemissa. Pääsiäinen Paroksella monta vuotta sitten säilyy elämyksenä mielessä, vaikka "sota" pääsiäissunnuntaina Naoussassa saikin minut marssimaan karkuun jalan kohti Parikiaa. Onneksi albanialaisseurue pelasti minut pickupin lavalle :-). Lefkes on suloinen kylä, yksi kauneimpia Kreikassa näkemiäni.
VastaaPoistaOikein mainiota matkan jatkoa! Minä itkeskelin yksikseni aikoinani pitkäperjantaina autiolla Ioksella ja pakenin seuraavalla laivalla takaisin Parokselle. Toivottavasti sinä viihdyt Ioksella paremmin! Minä vasta Kreikasta haaveilen ja pelkään, että kevätmatka haaveeksi jääkin!